Dresaj

Dresaj

Dacă oamenii trebuie să aibă cei “7 ani de acasă” pentru că societatea să îi considere integraţi şi sociabili, aşa şi căţeii trebuie să aibă parte de un minim de dresaj pentru a învaţă să trăiască în armonie, siguranţă şi confort cu tot anturajul familiei din care fac parte, în felul acesta prevenindu-se foarte multe situaţii conflictuale şi de neîncredere în relaţia cu ei, de cele mai multe ori fără nici o vină din partea lor.
Responsabilitatea în creşterea unui blănos nu se rezumă doar la oferirea de mâncare şi adăpost, ci trebuie extinsă şi spre înţelegerea psihologiei comportamentului lor şi armonizarea lui cu traiul şi obiceiurile noastre cotidiene.
Pisicuţele zilelor noastre au evoluat şi ele şi au nevoie să fie “ghidate” spre un comportament nedestructiv şi respect faţă de bunurile oamenilor, dar să li se ofere alternative care să le educe pe de o parte, dar să-şi consume şi energia debordantă, pe de altă parte.

Parte din serviciile complementare oferite de Day Care se numără şi dresajul basic la căţei în principal.

Cattitude Day Care oferă servicii de dresaj basic prin care căţelul va învaţa să meargă în lesă fără să tragă sau să se oprească, în aşa fel încât stăpânul să aibe o plimbare cât mai plăcută, la care se adaugă învăţarea câtorva comenzi de bază: “vino”, “şezi”, “culcat”, “adu mingea”, “aşteaptă”, “nu ai voie/nu”.
De exemplu, ultima comandă îl va învaţă pe căţel să se oprească la auzul ei din gură stăpânului dacă încearcă să mănânce ceva de pe jos, se îndreaptă agresiv către un alt animal, vrea să se ducă într-un interzis, etc.
Tot acest dresaj se va realiza într-o manieră plăcută, plină de multe activităţi care să îi stimuleze atât aptitudinile fizice cât şi cele psihice.